Småkeder du dig lidt her i sommerferien? Hvorfor så ikke hoppe med på bølgen og blive hjemmebrygger? Tusindvis af danskere har allerede investeret i bryggeudstyr til hjemmet og gået i gang med at brygge øl i kælderen og kvist. I denne artikel kigger vi nærmere på, hvorfor så mange har taget denne hobby til sig.
En passion for øl
Det siger næsten sig selv, at mange hobby- og hjemmebryggere har taget teten, fordi de godt kan lide øl, og selv mener, at de har opskriften på den perfekte øl – og gerne vil tage denne ud i livet. Passionen for øl er en forudsætning for at brygge, og vi danskere er generelt et folkefærd, der sætter pris på en god, kold øl.
Billigt og nemt
Prisen har naturligvis også en betydning for, at Danmark i disse år ser flere hjemmebryggere. Priserne på brygudstyr har aldrig været lavere (se fx https://www.hjemmebryggeren.dk/), og derudover er det nemmere end nogensinde før at komme i gang med guides på YouTube og artikler på nettet, der forklarer om alt fra gæring til tapning. Der er stor set ingen undskyldninger for ikke at komme i gang, hvis du går med en hjemmebrygger i maven og gerne vil udforske øllets verden af smag, aroma og farver.
Drømmen om det ‘nye Carlsberg’
Alle skal starte et sted, og selvom det nok er de færreste hjemmebryggere, der formår at vokse sig store nok til at blive til et egentlig mikrobryggeri og senere på størrelse med mastodonter som Carlsberg og Tuborg, er det ikke desto mindre drømmen, der driver værket. Drømmen om at skabe noget, som andre mennesker kan lide og sætter pris på. Hjemmebryg har ofte en helt særegen smag, der ikke er set før, og selvom det måske aldrig bliver til et internationalt bryggeri med mange tusind ansatte, kan mindre også gøre det.